Bouillon met draadjeskip
bereiding
-
1
Fruit de soepgroenten aan in wat boter. Voeg de kippenbouten toe, kruid met peper en zout en blus met water tot de bouten net onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat 35 minuten garen onder deksel. Haal de kippenbouten er vervolgens uit en laat ze afkoelen. Zeef de kippenbouillon.
-
2
Trek het kippenvlees van de bouten in fijne draadjes. Snipper de sjalot fijn. Snij de wortelen in blokjes. Snij de lente-ui in fijne ringen.
-
3
Verhit terug wat boter in de kookpot en bak er de sjalot en wortelblokjes in. Voeg de kippenbouillon toe. Laat nog 15 minuten garen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
-
4
Voeg de lente-ui toe aan de soep, verdeel over borden en werk elk bord af met een flinke portie van de draadjeskip.