Recept

Bouillon met draadjeskip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kipgerechtje met slechts 5 ingrediënten.

Tip: Maak er in een handomdraai een maaltijdsoep van en voeg nog aardappelblokjes, rijst of kleine pasta toe.

De kippendij is het meest malse stukje van de kip. Het vlees is iets vetter en daardoor rijker van smaak dan kipfilet. Kippenbouten zijn de poten (drumstick) van de kip inclusief de dij.

bereiding
  1. 1

    Fruit de soepgroenten aan in wat boter. Voeg de kippenbouten toe, kruid met peper en zout en blus met water tot de bouten net onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat 35 minuten garen onder deksel. Haal de kippenbouten er vervolgens uit en laat ze afkoelen. Zeef de kippenbouillon.

  2. 2

    Trek het kippenvlees van de bouten in fijne draadjes. Snipper de sjalot fijn. Snij de wortelen in blokjes. Snij de lente-ui in fijne ringen.

  3. 3

    Verhit terug wat boter in de kookpot en bak er de sjalot en wortelblokjes in. Voeg de kippenbouillon toe. Laat nog 15 minuten garen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. 4

    Voeg de lente-ui toe aan de soep, verdeel over borden en werk elk bord af met een flinke portie van de draadjeskip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bouillon met draadjeskip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!