Recept

Oosters vissoepje met sobanoedels, kokkels en broccoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kokkeltjes zijn minstens even smaakvol als de Italiaanse vongole, maar komen gewoon van bij ons. Een slank recept volgens de methode van Sandra Bekkari.

bereiding
  1. 1

    Kook de sobanoedels beetgaar, giet af en laat uitlekken. Spoel de schelpjes grondig.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Schil de gember en rasp tot je 1 koffielepel hebt. Snij de roosjes van de broccoli en snij de stam in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij in grove stukken. Maak de chilipeper schoon en hak ‘m fijn zonder de zaadjes.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot, knoflook, gember en broccoli 2 minuten. Zet het vuur hoog en voeg de currypasta, de kokkels en de bouillon toe. Dek af en laat alle kokkels openkomen.

  4. 4

    Voeg de noedels, lenteui, chilipeper, sojasaus en kokosmelk toe. Schud op en serveer met verse koriander en wat limoensap.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosters vissoepje met sobanoedels, kokkels en broccoli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!