Recept

Kebab van kalfsgehakt en gebakken bloemkoolcouscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Deze bloemkoolcouscous kun je in plaats van rijst gebruiken. Maak er eens een nasischotel van met gewokte paprikareepjes, peultjes en broccoli.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in, voeg de kaneel en de ras el hanout toe en laat even meebakken tot de aroma’s vrijkomen. Neem van het vuur en laat even afkoelen. Meng door het kalfsgehakt samen met de peterselie, de eidooier, het broodkruim, peper en zout. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en kneed elke portie rond een houten satéprikker.

  2. 2

    Maak de bloemkoolcouscous. Verdeel de bloemkool in roosjes en maal ze fijn in de blender. Maak de venkel schoon en bewaar het loof voor de afwerking. Snij de venkel in dunne plakjes. Pel en pers de knoflook.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de kalfskebabs aan beide kanten bruin. Gaar het vlees nog 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Verhit olijfolie in een pan en fruit er de knoflook in. Voeg het venkelzaad en de dunne plakjes venkel toe en blus met het citroensap. Roerbak 8 minuten op een zacht vuur en voeg dan de bloemkoolcouscous en de peterselie toe. Laat nog enkele minuten meebakken. Breng op smaak met de geraspte citroenschil, peper en zout.

  5. 5

    Stort de bloemkoolcouscous in een grote schaal en werk af met een beetje venkelgroen. Serveer met de kalfskebabs. Werk af met een lepel Griekse yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kebab van kalfsgehakt en gebakken bloemkoolcouscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!