Recept

Ravioli met pompoen, gedroogde ham en salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke pasta om te maken wanneer je een restje butternut over hebt. 

bereiding
  1. 1

    Stort de bloem op je werkvlak, maak er een kuiltje in en breek de eieren in het kuiltje. Voeg het zout toe en meng het ei beetje bij beetje onder de bloem. Kneed tot een homogeen en glad deeg. Vorm tot een bal, wikkel hem in een vel aluminiumfolie en laat even rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in hapklare stukken en verdeel over een ovenschaal. Pel en halveer de teentjes knoflook, schik ze tussen de pompoen, samen met de takjes tijm, rozemarijn en enkele blaadjes salie. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper, zout en nootmuskaat en doe er een scheutje water bij. Dek af met een vel aluminiumfolie en gaar 30 minuten in de oven tot de pompoen zacht is.

  3. 3

    Mix de pompoen tot een gladde puree. Snij de gedroogde ham in kleine stukjes en meng samen met de geraspte parmezaan onder de pompoenpuree. Hak enkele blaadjes salie fijn en voeg toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout. Hou de rest van de salie bij voor de afwerking.

  4. 4

    Bereid de panko. Spoel en snipper de tijm en de salie. Verwarm de olijfolie in een pannetje. Bak er de panko in en voeg de tijm en salie toe. Bak tot je een krokante goudbruine panko hebt.

  5. 5

    Bestuif je werkvlak royaal met bloem. Verdeel de deegbol in 4 gelijke delen en haal door de pastamachine tot je 4 dunne vellen hebt.

  6. 6

    Steek met een ronde uitsteekvorm kleine cirkels uit het deeg, schik een klein lepeltje vulling op de helft van de rondjes, bestrijk de randen met water en leg er een ander rondje op. Druk de randen goed aan. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en pocheer de ravioli in 5 minuten beetgaar. Haal de ravioli voorzichtig uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken.

  7. 7

    Maak intussen de saus. Smelt de boter, voeg de olijfolie en het citroensap toe. Verdeel de ravioli over de borden, overgiet met de botersaus en werk af met de krokante panko en enkele blaadjes salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ravioli met pompoen, gedroogde ham en salie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!