Bruine boterham met rode biet en gerookte forel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bruine boterham met rode biet en gerookte forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Jolien: "Gerookte forel matcht heerlijk met zure room en rode biet. Als je weinig tijd hebt, kun je er ook plakjes gekookte rode biet bij eten. Voor extra pit serveer je ‘m met wat kiemgroentjes of waterkers."

bereiding
  1. 1

    Maak de forelspread. Doe de stukjes forel, de geraspte mierikswortel en de plattekaas in een blender en mix fijn. Breng op smaak met peper en citroensap. Zet koel.

  2. 2

    Maak de bietenspread. Mix alle ingrediënten voor de bietenspread fijn in de blender.

  3. 3

    Maak een boterhamsandwich van afwisselend sneetjes brood en laagjes forelspread, laagjes bietenspread en laagjes veldsla. Snij de stapel dwars door, voor een mooie driehoek. Zet vast met een prikker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de forelspread. Doe de stukjes forel, de geraspte mierikswortel en de plattekaas in een blender en mix fijn. Breng op smaak met peper en citroensap. Zet koel.

  2. 2

    Maak de bietenspread. Mix alle ingrediënten voor de bietenspread fijn in de blender.

  3. 3

    Maak een boterhamsandwich van afwisselend sneetjes brood en laagjes forelspread, laagjes bietenspread en laagjes veldsla. Snij de stapel dwars door, voor een mooie driehoek. Zet vast met een prikker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.