Recept

Rodebietgratin met gerookte forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect match

Rode biet en kaas zijn een geweldige combinatie. Roomkaas en geitenkaas doen het altijd goed, maar ook blauwe schimmelkaas past er heerlijk bij.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195°C. Schil de rode bieten en snij ze met een mandoline in fijne schijfjes. Schik de rode bieten in een ovenschaal of ovenvaste pan.

  2. 2

    Hak de rozemarijn fijn. Pel en plet de knoflook. Doe de ricotta samen met de room en de melk in een grote mengkom en kruid met de cayennepeper, peper en zout. Doe er de rozemarijn en de knoflook bij. Meng alles goed. Giet het ricottamengsel over de rode bietjes. Dek de bietjes af met aluminiumfolie en bak ze 35 minuten in de oven. Haal de folie eraf en bak ze nog eens 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de salade. Meng de kervel, de waterkers en de peterselie. Pel de ui en snij hem in halve maantjes. Pers het sap uit de citroen. Doe de ui bij de kruidensalade. Breng de salade op smaak met het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.

  4. 4

    Haal de bietjes uit de oven en breek er de stukjes forel over. Werk de gratin af met de extra kervel en serveer er de salade bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rodebietgratin met gerookte forel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!