Recept

Linzensalade met gekleurde worteltjes, rode biet en forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eet de regenboog met deze lekkere wintersalade met linzen en gekleurde worteltjes. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de linzen gaar volgens instructies op de verpakking.

  2. 2

    Roer een scheutje warm water onder de ricotta tot je een homogeen sausje hebt. Knijp er wat honing bij en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Maak de worteltjes en de rode biet schoon, verwijder eventueel het loof en snij overlangs in de helft. Schik de groenten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, leg er enkele teentjes knoflook en takjes rozemarijn tussen en rooster in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

  4. 4

    Bak ondertussen de linzen even op in wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Maak een salade met de linzen, de gerookte forel, de geroosterde wortelen en rode biet en serveer er de ricottaroom bij. Werk af met enkele takjes bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linzensalade met gekleurde worteltjes, rode biet en forel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!