Salade met gerookte paling, venkel, biet en appel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade met gerookte paling, venkel, biet en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Gerookte paling past prima bij rode biet, venkel en appel. Liever geen paling? Vervang ’m door gerookte forel of makreel.” 

bereiding
  1. 1

    Spoel de appel, maak de venkel schoon. Snij beide met een mandoline in dunne plakjes en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren. Snij de rode bieten in kwartjes. Pel de rode ui en snij in ringen. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Snij de gerookte paling in schuine repen.

  2. 2

    Maak de dressing. Meng de zure room met het citroensap en de mierikswortelcrème en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de plakjes appel en venkel over het midden van de borden en verdeel er de rode biet, de gerookte paling, de rode ui en de lente-ui over. Spoel de dille en laat uitlekken. Lepel er wat van de dressing over en werk af met de kappertjes en plukjes dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de appel, maak de venkel schoon. Snij beide met een mandoline in dunne plakjes en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren. Snij de rode bieten in kwartjes. Pel de rode ui en snij in ringen. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Snij de gerookte paling in schuine repen.

  2. 2

    Maak de dressing. Meng de zure room met het citroensap en de mierikswortelcrème en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de plakjes appel en venkel over het midden van de borden en verdeel er de rode biet, de gerookte paling, de rode ui en de lente-ui over. Spoel de dille en laat uitlekken. Lepel er wat van de dressing over en werk af met de kappertjes en plukjes dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.