Recept

Witloofsalade met tonnatosaus en Italiaanse ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niet enkel bij vitello tonnato is tonijnsaus lekker... probeer eens deze salade!

Winterpostelein is een voedzame bladgroente met een frisse, licht nootachtige smaak. Postelein eet je koud in salades, maar ook warm in bijvoorbeeld stamppot. Kun je geen postelein vinden, dan kun je de groente vervangen door waterkers of jonge spinazie.

bereiding
  1. 1

    Kook de eitjes gedurende 8 minuten en laat ze afkoelen onder koud stromend water.

  2. 2

    Snij ondertussen het witloof in reepjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snij het vruchtvlees in reepjes.

  3. 3

    Maak de saus: mix de uitgelekte tonijn met 2 eetlepels olie uit het blikje, het citroensap, de mayonaise en 2 eetlepels water. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel de eieren en snij ze in partjes. Maak een salade met de reepjes witloof, de reepjes appel en de postelein of waterkers. Werk af met de eitjes en ham en lepel er de saus overheen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofsalade met tonnatosaus en Italiaanse ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!