Recept

Ravioli met schapenkaas, kastanjechampignons en salieboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Ga voor een heerlijke halfharde schapenkaas, want de kaas bepaalt de smaak van je gerecht."

Maak de pasta volgens dit basisrecept.

bereiding
  1. 1

    Maak het pastadeeg volgens het basisrecept. Leg 4 pastavellen op een bebloemd werkvlak. Voorzie genoeg bloem, anders blijft de pasta aan het werkvlak kleven.

  2. 2

    Maak de vulling. Snij de korst van de kaas en doe de kaas samen met de room en een snuifje peper in de blender. Mix tot een smeuïge vulling. Schep de vulling in een spuitzak.

  3. 3

    Spuit op 2 vellen pastadeeg kleine hoopjes van de vulling. Kwast de vellen in met de losgeklopte eidooier en leg er vellen pastadeeg op. Duw de randjes goed aan. Gebruik een ravioli-uitsteker om ravioli te maken. Laat de ravioli even rusten in de koelkast.

  4. 4

    Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze eventueel in spiraalvorm in. Verhit een flinke klont boter in een pan en bak de champignons op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout. Blus met de kippenfond, voeg de spinazie toe en en laat inkoken.

  5. 5

    Snipper de salie. Smelt de boter en laat de salie erin slinken. Kook de ravioli in lichtgezouten water. Als ze komen bovendrijven, zijn ze gaar. Giet ze af en hou een pollepel van het kookvocht apart. Blus de salieboter met de pollepel kookvocht en leg de ravioli nog even mee in de pan. Laat even doorwarmen.

  6. 6

    Maak een mooi bordje met de kastanjechampignons en enkele hoopjes spinazie. Leg er de ravioli bij en werk af met een lepeltje salieboter en eetbare bloemetjes of winterpostelein.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ravioli met schapenkaas, kastanjechampignons en salieboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!