Recept

Fazant met cantharellen en heerlijke gevulde appeltjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Klassieker van bij ons. Lekker met kroketjes.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de stukken fazant met peper en zout. Laat 2 eetlepels boter smelten in een ovenvaste stoofpot en bak het vlees goudbruin. Haal uit de pan.

 2. 2

  Halveer de appelen, hol ze wat uit met een parisiennelepel. Vul op met de veenbessen. Leg de uitgehaalde bolletjes erop. Vet een ovenschotel in en zet de gevulde appeltjes erin.

 3. 3

  Smelt 1 eetlepel boter in de pan waarin je de fazant hebt gebakken. Fruit er de sjalot en de knoflook in en voeg de laurier en de tijm toe. Doe de stukken fazant er weer bij. Blus met de cognac en de bouillon. Zet het deksel op de stoofpot en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de schaal met appeltjes bij de fazant in de oven.

 4. 4

  Haal de stukken fazant uit de stoofpot en hou ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de room toe aan het braadvocht en bind de saus met de blonde roux.

 5. 5

  Borstel de cantharellen droog schoon. Bak ze krokant in wat boter en kruid met peper en zout. Strooi ze over het stoofpotje. Serveer de fazant met de gevulde appeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fazant met cantharellen en heerlijke gevulde appeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!