Recept

Thai beef salad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo'n Thaise salade met rundvlees dankt zijn populariteit aan de eenvoud van de ingrediënten en aan de perfecte smaakbalans van het sausje: vis- en sojasaus in combinatie met zoete suiker maken dit tot een topsalade.

bereiding
  1. 1

    Meng het zout, de peper en de suiker onder de olijfolie. Wrijf er de filet pur mee in. Laat even rusten.

  2. 2

    Maak de salade. Pers de limoen. Pel de rode ui, snij ‘m in ringen en laat ‘m marineren in het limoensap. Maak de paksoi en de minipaprika’s schoon. Snij de stronkjes paksoi door in de lengte en snij de paprika’s in fijne plakjes.

  3. 3

    Maak de saus. Meng de vissaus met de sojasaus, de sesamolie, de chilipeper en de bruine suiker in een kommetje.

  4. 4

    Verhit de arachideolie in de wok. Bak het vlees op een hoog vuur kort aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij het daarna in plakjes.

  5. 5

    Bak ondertussen heel kort de paksoi en de paprika's in dezelfde pan. Strooi er de gehakte kruiden over en lepel er tijdens het bakken al wat van de saus over.

  6. 6

    Verdeel de sla over borden, leg er de gewokte paksoi en minipaprika’s op. Leg daar de plakjes vlees en de gemarineerde rode ui op. Werk af met de sesamzaadjes, de pinda's en de extra koriander. Serveer met de rest van de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thai beef salad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!