Recept

Tomatentartaar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zorg ervoor dat je tomaten niet té rijp zijn. Je tartaar mag geen moes worden. 

bereiding
  1. 1

    Emondeer de tomaten. Maak met een mesje een kruis onderaan in de tomaten. Leg de tomaten één voor één 10 seconden in kokend water. Laat ze afkoelen in een kom met ijskoud water en haal de schil eraf.

  2. 2

    Snij de gedroogde tomaten heel fijn. Pel en snipper de ui. Hak de verse kruiden grof. Snij de verse tomaten in partjes en haal het vruchtvlees eruit. Gebruik het vruchtvlees later voor een soep of tomatensaus. Snij de partjes tomaat in kleine blokjes.

  3. 3

    Doe de blokjes tomaat in een kom met de ui en de gedroogde tomaten. Voeg er de olijfolie, de azijn, de mosterd, de helft van de gehakte kruiden en de kappertjes aan toe. Meng alles voorzichtig onder elkaar en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de overige kruiden onder de mascarpone. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep de tomatenmengeling in ronde vormpjes en druk goed aan. Haal de vormpjes er voorzichtig af en schep een lepel van het mascarponemengsel op de tomatentartaar. Werk af met nog wat extra groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatentartaar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!