Recept

Hamburger met groene en witte boontjes en gegrilde courgette

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Zonder schuldgevoel genieten van een heerlijke hamburger? Het kan dankzij dit koolhydraatarm recept! Lekker, gezond en klaar in 25 minuten!

bereiding
 1. 1

  Start met het maken van de kruidendressing. Pel het teentje knoflook en hak fijn, samen met de blaadjes van de groene kruiden. Lepel er de Griekse yoghurt bij en ga er met de mixer door tot je een homogene groene saus krijgt. Giet er eventueel een scheutje water bij zodat ze een iets lopendere structuur krijgt. Zet even fris in de ijskast.

 2. 2

  Bak de burgers in een beetje olijfolie langs beide kanten gaar.

 3. 3

  Open het blik witte bonen, giet af en spoel zorgvuldig na. Blancheer de groene boontjes, giet af en laat schrikken onder ijskoud stromend water. Spoel de courgette, snij overlangs in 4 delen en snij in de lengte nogmaals in 3 min of meer gelijke stukken. Zet een grillpan op het vuur met wat olijfolie en grill de stukken courgette.

 4. 4

  Stel een salade samen van de boontjes en de witte bonen en lepel er wat van de kruidensaus door. Hussel voorzichtig onder mekaar.

 5. 5

  Serveer de burgers met de witte- en groenebonensalade. Spoel de veldsla, zwier droog, besprenkel met olijfolie en wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Serveer deze veldsla en de gegrilde courgette erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hamburger met groene en witte boontjes en gegrilde courgette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!