Recept

Smashburger met homemade giantsaus, augurk en krokante uitjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip: de smashburger is dé burger van het moment. Hij dankt zijn naam aan de smash die je hem geeft. Voor je hem serveert duw je hem een beetje plat. Dat lukt het best als je werkt met rundsburgers die 20% vetgehalte (varkensvlees) bevatten en mooi platgeduwd zijn.

Liever snel? Werk dan met gekochte burgersaus en augurken uit bokaal.

bereiding
 1. 1

  Maak de ingemaakte augurken. Spoel de augurken en snij ze in schijfjes. Doe ze in een bokaaltje. Voeg de witte wijnazijn, het zout en de honing toe. Voeg water toe tot de augurken volledig onderstaan en meng alles even goed door. Laat minimum 30 minuten trekken.

 2. 2

  Maak de giantsaus. Hak de dille fijn. Meng de mayonaise met de ketchup, mosterd, het paprikapoeder, de kappertjes, de dille en het sap van de gepekelde augurken.

 3. 3

  Bak de burgers op de barbecue, teppanyaki of in de grillpan. ‘Smash’ ze bij het begin van het bakken door ze goed plat te drukken met een spatel.

 4. 4

  Spoel de ijsbergsla en snij in fijne reepjes.

 5. 5

  Halveer de burgerbroodjes en grill ze kort op de barbecue of in de pan. Leg er wat ijsbergsla op. Leg er dan de rundsburgers en de plakjes cheddar op. Leg er de ingemaakte augurken op en werk af met de homemade giantsaus en de gedroogde gefrituurde uitjes. Sluit de broodjes en duw ze een beetje plat bovenaan. Serveer met frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Smashburger met homemade giantsaus, augurk en krokante uitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!