Recept

Spaghettitaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gek op spaghetti? Probeer deze lekkere klassieker eens in een ander jasje! 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Schil de wortelen en maak de paprika en selder schoon. Snij de wortelen, de paprika en de selder in fijne brunoise. Snij het spek in blokjes. Stoof het spek, de ui, de knoflook, de wortel, de selder en de paprika toe op een zacht vuur beetgaar in wat olijfolie.

  2. 2

    Bak intussen in een andere pan het gehakt rul. Giet het gehakt bij de groenten samen met de tomatenstukjes, de rode wijn, het kippenbouillonblokje, de tijm, de rozemarijn en 1 laurierblaadje. Laat op een zacht vuur onafgedekt 2 uur sudderen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water, giet af en laat uitlekken. Spoel de spaghetti niet, dan kleeft hij minder goed aan de saus. Verwijder de tijm, rozemarijn en laurier uit de saus en meng de saus onder de spaghetti.

  4. 4

    Vet de bakvorm in, giet de helft van de spaghetti er in en bestrooi met de helft van de gemalen kaas. Voeg de rest van de spaghetti toe en bestrooi opnieuw met gemalen kaas. Bak 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal uit de oven en laat nog 10 tot 20 minuten afgedekt rusten. Ontvorm de spaghettitaart en werk af met laurierblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghettitaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!