Recept

Worstenbroodjes met pittig kippengehakt

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Origineler dan het klassieke worstenbroodje én erg lekker als snack na een (herfst)wandeling.

Tip! De ene Thaise currypasta is de andere niet. Let goed op welke currypasta je gebruikt, want sommige pasta’s zijn een pak pikanter dan andere. De worstenbroodjes mogen een beetje pittig zijn, maar overdrijf niet.

bereiding
 1. 1

  Laat het filodeeg ontdooien. Dit duurt normaal gezien slechts 10 tot 30 minuten minuten. Meng intussen het kippengehakt met de Thaise rode currypasta.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Rol het filodeeg open. Leg een vel filodeeg op een werkblad met bakpapier. Bestrijk met een borsteltje met olijfolie. Leg er een vel filodeeg op en bestrijk opnieuw met olijfolie. Herhaal dit een derde keer.

 3. 3

  Leg het kippengehakt onderaan op het filodeeg en rol het deeg van onder naar boven op tot een grote worst. Snij er kleinere worstenbroodjes van en leg ze op de bakplaat.

 4. 4

  Herhaal dit voor de rest van het filodeeg en het gehakt. Leg alle worstenbroodjes op de bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie. Strooi er de sesamzaadjes over en bak ze 18 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Worstenbroodjes met pittig kippengehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!