Recept

Baklavasigaren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze Middenoosters geïnspireerde gebakjes zijn superorigineel als traktatie, maar zijn ook erg lekker als vieruurtje bij de koffie. Ze zijn volledig vegan en lekker zomers!

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de sinaasappel tot je 2 koffielepels schil hebt. Pers de sinaasappel tot je 150 milliliter sap hebt. Snij het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit.

  2. 2

    Breng het sinaasappelsap met 75 milliliter ahornsiroop en het vanillemerg aan de kook. Laat inkoken tot een ingedikte siroop. Laat afkoelen.

  3. 3

    Plet de kardemompeulen en verwijder de harde schil. Rasp de gember tot je 2 koffielepels hebt. Hak de noten, zonnebloempitten en kardemomzaadjes fijn. Meng ze met de gember, de sinaasappelschil, de kaneel, een snuifje zout en 75 milliliter ahornsiroop.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel filodeeg voor je neer, wrijf met een borsteltje volledig in met olijfolie. Beleg met een tweede vel filodeeg en wrijf opnieuw in met olijfolie. Snij in 6 stukken.

  5. 5

    Maak een worstje van 1,5 cm diameter van het notenmengsel en leg dat onderaan op een stuk filodeeg. Rol diagonaal volledig op, van onder naar boven, en draai de punten vast zoals een snoeppapiertje. Herhaal voor de rest van het filodeeg.

  6. 6

    Wrijf de sigaren in met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak ze 25 tot 30 minuten in de oven.

  7. 7

    Haal de bakplaat uit de oven, overgiet de sigaren onmiddellijk met de afgekoelde sinaasappelsiroop en besprenkel met gehakte pistachenoten. Laat afkoelen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Baklavasigaren

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!