Recept

Koekjestaart met mango en amandel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een dessertklassieker met een fruitige toets!

Voorbereiding: de koekjestaart kun jetot een dag vooraf maken en afgedekt bewaren in de koelkast. Werk ze vlak voor het serveren af met de laatste mangocoulis en de amandelschilfers.

bereiding
  1. 1

    Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in grove stukken. Rasp de schil van de limoen tot je 1 koffielepel hebt. Pers het sap uit de 2 limoenen. Doe de mango samen met de geraspte limoenschil en het limoensap in een blender en mix fijn tot een coulis.

  2. 2

    Klop de mascarpone luchtig met de poedersuiker, voeg de room toe en klop samen tot een stevig geheel.

  3. 3

    Smeer een dun laagje van de mascarponeroom op een mooi serveerbord of vlakke ovenschaal die in je koelkast past. Leg er een laagje koekjes op. Besmeer ze met een laagje mascarpone-room en besprenkel die met de ­mangocoulis. Leg er opnieuw laagjes koekjes, crème en coulis op. Herhaal, maar hou nog wat mangocoulis over om de taart af te werken. Eindig met de room en wrijf de randen en de bovenkant glad.

  4. 4

    Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen. Werk de bovenkant van de taart af met de rest van de mangocoulis en de amandel­schilfers en serveer.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koekjestaart met mango en amandel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!