Recept

Minibrownies - adults only

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Brownie is op zich al lekker, maar met deze ganache met Baileys wordt hij helemaal onweerstaanbaar! De koffiepauze zal nog nooit zo gezellig geweest zijn...

Kindvriendelijk

Zijn er ook kinderen van de partij? Vervang de Baileys door extra room voor een alcoholvrije variant.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 170°C. Maak de brownie. Smelt de chocolade en 2 eetlepels van de boter au bain-marie of in de microgolfoven.

 2. 2

  Smelt de overige boter samen met de suiker. Splits de eieren. Roer de eidooiers onder de gesmolten boter. Klop de eiwitten luchtig met een snuif zout.

 3. 3

  Meng de gesmolten chocolade en de zelfrijzende bloem onder de gesmolten boter. Voeg nu het eiwit toe en roer zacht om. Zorg dat alles luchtig blijft. Giet het beslag op een met bakpapier beklede diepe ovenplaat en bak de brownie 30 tot 35 minuten in de oven.

 4. 4

  Laat de brownie volledig afkoelen. Maak de ganache. Smelt de bittere chocolade samen met de Baileys en de room au bain-marie.

 5. 5

  Giet de ganache over de brownie en smeer goed uit tot een fijn laagje. Bestrooi met een beetje fleur de sel. Laat enkele uren tot een dag opstijven op een koele plaats. Snij hem in kleine blokjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minibrownies - adults only

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!