Recept

Ovenzalm met gnocchi, broccoli, knoflookbonen en dillesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Maak gerust wat extra dillesaus, want ze is ook heerlijk in een slaatje bij de lunch."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Stort de gnocchi in een ingevette ovenschaal, kruid naar smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de bonen schoon en blancheer ze 5 minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water.

  3. 3

    Verdeel de broccoli in roosjes. Neem de gnocchi uit de oven, schik er de broccoli en de zalmfilets tussen en besprenkel ruim met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet een kwartier in de oven.

  4. 4

    Pel en pers de knoflook voor de saus, mix met de zure room, de dille en de yoghurt. Breng op smaak met wat citroensap.

  5. 5

    Pel en snipper de knoflook. Verhit boter in een pan en voeg de knoflook en amandelschilfers toe, roerbak ze krokant. Schep er de boontjes door en laat ze zachtjes mee opwarmen.

  6. 6

    Neem de ovenschaal uit de oven en verdeel er de knoflookboontjes over. Lepel er het dillesausje over en werk af met extra limoenrasp.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenzalm met gnocchi, broccoli, knoflookbonen en dillesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!