Recept

Filodeegwortelen met harissadip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rozenharissa kun je kopen in de meeste grote supermarkten. Vind je ‘m toch niet? Meng dan een druppeltje rozenwater met gewone harissa en roer goed los.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schraap de wortelen schoon, maar laat er een stukje van het loof aan. Verhit olijfolie in een diepe pan en leg er de wortelen in. Breng ze op smaak met de geraspte schil van de sinaasappel, peper, zout en de ras el hanout.

  2. 2

    Pers de sinaasappel. Blus de wortelen met het sinaasappelsap, laat het verdampen en leng aan met een bodempje water. Laat de wortelen afgedekt op een zacht vuurtje garen. Ze mogen nog beetgaar zijn. Neem de wortelen uit de pan en laat ze even afkoelen.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en roer goed los. Zet koel weg.

  4. 4

    Verbrokkel de feta. Ontrol het filodeeg en snij het in reepjes die net iets korter zijn dan de wortelen. Bestrijk ze met gesmolten boter, leg er telkens een wortel op en een heel klein beetje feta. Rol het deeg strak op en bestrijk de rand met gesmolten boter. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Besprenkel de filodeegrolletjes met honing en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak nog 5 minuten in de oven. Serveer de filodeegrolletjes met de harissadip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Filodeegwortelen met harissadip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!