Geroosterde aardappelsalade met Chinese kool en kokos-kerriedressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geroosterde aardappelsalade met Chinese kool en kokos-kerriedressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door een salade te maken met geroosterde aardappelen krijg je een heel andere textuur en smaak. Verrassend! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en snij ze in wedges. Snij het citroengras fijn. Meng de aardappelwedges met de geraspte gember, het citroengras, het korianderpoeder en een scheut olie. Kruid met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en gaar 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de Chinese kool schoon en snij ze in reepjes. Blancheer ze 2 minuten in de kokende kippenbouillon. Giet af en laat goed uitlekken. Mix de kokosmelk met de helft van de koriander en het kerriepoeder glad. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Hussel de Chinese kool door de aardappelwedges en schep alles op een schaal. Druppel er de dressing over en werk af met de rest van de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en snij ze in wedges. Snij het citroengras fijn. Meng de aardappelwedges met de geraspte gember, het citroengras, het korianderpoeder en een scheut olie. Kruid met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en gaar 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de Chinese kool schoon en snij ze in reepjes. Blancheer ze 2 minuten in de kokende kippenbouillon. Giet af en laat goed uitlekken. Mix de kokosmelk met de helft van de koriander en het kerriepoeder glad. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Hussel de Chinese kool door de aardappelwedges en schep alles op een schaal. Druppel er de dressing over en werk af met de rest van de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.