Recept

Koolrolletjes met kippen­gehakt, geroosterde druive­n en een frisse salade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Gebruik voor de koolrolletjes de buitenste grote bladeren van de Chinese kool. De rest van de kool kun je kort aanstoven en mengen met aardappelpuree, of roerbakken in een wok.”

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de blaadjes van de Chinese kool los en blancheer ze 1 minuut in lichtgezouten water. Laat de bladeren goed uitlekken op keukenpapier.

 2. 2

  Maak de knolselder schoon en snij hem in blokjes. Boen de appelen schoon en snij ze in blokjes. Hussel de appelen en de knolselder door elkaar met olijfolie, de gedroogde tijm, peper en zout en schep het geheel in een ovenschaal.

 3. 3

  Snipper de krulpeterselie. Breng het kippengehakt op smaak met de krulpeterselie, peper en zout. Maak worstjes van het gehakt en leg ze op de blaadjes Chinese kool. Rol de blaadjes op en leg ze met de naad naar onderen op de knolselder in de ovenschaal. Schenk er de warme kippenfond bij en leg er de helft van de druiven bij.

 4. 4

  Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de schotel 20 minuten in de oven. Neem de folie weg en gaar nog 10 minuten in de oven.

 5. 5

  Maak intussen de salade. Maak de selder schoon en snij de stengels in ringen. Snipper de bladpeterselie. Spoel en halveer de rest van de druiven. Meng de selder met de peterselie en de druiven. Werk de ovenschotel af met de druivensalade en de extra bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koolrolletjes met kippen­gehakt, geroosterde druive­n en een frisse salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!