Recept

Tomatengalette met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig, hartig zomertaartje met tomaat!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Meng met je handen of in een keukenrobot 1 ei met de koude boter en 1 eetlepel rietsuiker. Voeg de bloem toe samen met 2 eetlepels koud water, de appelazijn en ½ koffielepel zout. Meng met de keukenrobot of met de handen snel tot een samenhangend deeg. Kneed tot een bol, omwikkel met plasticfolie en zet in de koelkast.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met de geitenkaas en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de tomaten in plakken van 5 mm. Rol het deeg uit tot een cirkel en leg op bakpapier op een bakplaat. Besmeer met de geitenkaas maar blijf 5 centimeter weg van de rand. Beleg met plakjes tomaat, citroentijm en peper en zout. Vouw de rand om de tomaten en besmeer deze met losgeklopt eigeel.

  4. 4

    Zet de bakplaat 30 minuten in de oven. Serveer warm, lauw of koud met een slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatengalette met geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!