Recept

Quiche met peultjes en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een bodem van knapperig filodeeg.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de peultjes, erwtjes en tuinbonen gedurende 2 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat onmiddellijk afkoelen onder koud water. Dop de tuinbonen.

  2. 2

    Meng 3 eieren met de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Smelt de boter, beboter hiermee de bakvorm en bekleed de vorm met 1 vel filodeeg. Bestrijk het filodeeg met boter en bedek opnieuw met een vel deeg. Herhaal dit voor de overige 3 vellen.

  4. 4

    Beleg het filodeeg met de peultjes (hou er enkele apart voor de afwerking), erwtjes, tuinbonen en stukjes geitenkaas. Overgiet met de roommengeling en zet 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Pel de knoflook. Hak de lente-ui, munt en knoflook fijn, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Bestrooi de gebakken quiche met de munttopping en de rest van de peultjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met peultjes  en geitenkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de peultjes, erwtjes en tuinbonen gedurende 2 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat onmiddellijk afkoelen onder koud water. Dop de tuinbonen.

  2. 2

    Meng 3 eieren met de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Smelt de boter, beboter hiermee de bakvorm en bekleed de vorm met 1 vel filodeeg. Bestrijk het filodeeg met boter en bedek opnieuw met een vel deeg. Herhaal dit voor de overige 3 vellen.

  4. 4

    Beleg het filodeeg met de peultjes (hou er enkele apart voor de afwerking), erwtjes, tuinbonen en stukjes geitenkaas. Overgiet met de roommengeling en zet 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Pel de knoflook. Hak de lente-ui, munt en knoflook fijn, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Bestrooi de gebakken quiche met de munttopping en de rest van de peultjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!