Recept

Gegrilde auberginesteak met bloemkoolcouscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vegetarisch BBQ-recept. 

bereiding
  1. 1

    Snij de aubergines in plakken van ongeveer 2 cm dik. Strooi er zout op en laat 25 minuten uitlekken in een vergiet. Dep het overtollige vocht weg. Meng de Maille-mosterd met de knoflook en de olijfolie. Borstel er de aubergines mee in en laat 1 uur marineren in de koelkast.

  2. 2

    Rasp intussen de bloemkool tot couscous, dit gaat makkelijk in een blender. Maak een vinaigrette van de Maille-graantjesmosterd, de wittewijnazijn en 3 eetlepels olijfolie.

  3. 3

    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan. Roerbak er de geraspte bloemkoolcouscous in. Voeg de kikkererwten, de dragon en de pitten toe. Breng op smaak met de vinaigrette.

  4. 4

    Rooster de aubergineplakken 3 à 4 minuten langs elke kant op de BBQ. Verdeel over borden en serveer met de bloemkoolcouscous. Werk af met de verkruimelde feta en extra dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde auberginesteak met bloemkoolcouscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!