Recept

Varkenshaasje met gegrilde-paprikasaus en geroosterde bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit varkenshaasje van de bakplaat is koolhydraatarm. Gooi de bloemkoolbladeren trouwens niet weg. Snij ze in dunne reepjes en gebruik ze om af te werken. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de bloemkool in roosjes. Leg de roosjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en zet 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Snij het varkenshaasje in stukken van 10 cm. Verhit een scheutje olijfolie en bak de stukjes vlees heel kort rondom goudbruin. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg, nadat de bloemkool 25 minuten heeft gegaard, de stukjes varkenshaas ook op de bakplaat. Zet de bakplaat nog 8 à 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Rooster de cashewnoten in een droge pan. Laat de paprika’s uit- lekken. Mix de cashewnoten met de uitgelekte gegrilde paprika’s, de zure room, het gerookt paprikapoeder, het snuifje chilipoeder en 1 eetlepel olijfolie. Kruid bij met chili en zout.

  5. 5

    Serveer de geroosterde bloemkool met het varkenshaasje en de paprikasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met gegrilde-paprikasaus en geroosterde bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!