Courgettebloemen gevuld met blauwe kaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Courgettebloemen gevuld met blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat je ook de bloemen van de courgette kunt eten? Meestal worden ze gevuld en gefrituurd of in de oven gebakken. De blauwe kaas in dit recept kun je ook vervangen door mozzarella, feta of ricotta.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C.

  2. 2

    Wrijf de courgettebloemen schoon. Open de bloemblaadjes en verwijder voorzichtig de stamper.

  3. 3

    Snij de de blauwe kaas in kleine stukken zodat ze in de bloemblaadjes passen. Vul de courgettebloemen met de stukjes blauwe kaas. Draai de bloem aan het uiteinde dicht door een kwartslag te draaien. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en wrijf ze voorzichtig in met de olijfolie. Strooi het paneermeel erover en bak 5 minuten.

  4. 4

    Werk af met verse blaadjes tijm en kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C.

  2. 2

    Wrijf de courgettebloemen schoon. Open de bloemblaadjes en verwijder voorzichtig de stamper.

  3. 3

    Snij de de blauwe kaas in kleine stukken zodat ze in de bloemblaadjes passen. Vul de courgettebloemen met de stukjes blauwe kaas. Draai de bloem aan het uiteinde dicht door een kwartslag te draaien. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en wrijf ze voorzichtig in met de olijfolie. Strooi het paneermeel erover en bak 5 minuten.

  4. 4

    Werk af met verse blaadjes tijm en kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.