Recept

Gegrilde kip met zoetzure komkommer en krokante pindanootjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Voor de kindjes maak ik dit gerecht met kip, maar zelf vind ik deze salade stiekem nog lekkerder met gegrilde steak. Je kunt eventueel ook nog extra noedels of gebakken rijst toevoegen, maar zelf vind ik deze salade genoeg vullend zonder de extra koolhydraten.”

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade voor de kip. Rasp de gember, pel en pers de knoflook. Maak het pepertje schoon en snipper het fijn. Meng de gember, de knoflook en het pepertje met het sap van de limoen, de sojasaus en de honing en klop goed los. Marineer de kip erin.

  2. 2

    Maak de nootjes. Meng de sojasaus met de honing en het citroensap. Doe de pindanoten en de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof en rooster ze goudbruin. Lepel het kleverige sausje erover en roer goed om. Stort ze op een vel bakpapier en laat ze hard worden.

  3. 3

    Maak de puntpaprika schoon en snij ‘m in reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn Spoel en halveer de komkommer. Verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in maantjes. Meng het sap van de limoenen met de rietsuiker en schenk over de komkommer. Laat marineren.

  4. 4

    Verhit een grillpan of de bbq, kwast ze in met olie en gril de kip goudbruin en gaar.

  5. 5

    Verdeel de broccoli in roosjes en roerbak ze beetgaar in een scheutje arachideolie. Leg ze in een grote serveerschaal. Verdeel er de rode puntpaprika en de zoetzure komkommer over. Snij de kip in plakjes en leg ze mee op de salade. Bestrooi met koriander en de lente-ui. Breek de nootjes wat los en bestrooi er het slaatje mee.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde kip met zoetzure komkommer en krokante pindanootjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!