Recept

Springrolls met kip en fijne groentjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleurrijke fingerfood voor je zomerfeestje. 

Opgelet, voor de dipsaus gebruik je best een pindakaas op basis van 100% pindanoten, ongesuikerd dus.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de pindasaus. Verwarm de kokosmelk met de bruine suiker en de sojasaus. Roer er de pindakaas door en breng de saus op smaak met de sambal. Voeg eventueel extra sambal toe naar smaak. Doe de saus in een potje. Hak de pinda's en strooi ze over de saus.

  2. 2

    Week de rijstvellen in kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de komkommer en snij hem in reepjes. Verwijder de schil en de pit van de de mango en snij het vruchtvlees in reepjes. Trek de gestoomde kip met behulp van een vork in hapklare stukjes.

  3. 3

    Leg een rijstvel open op een werkblad en leg er in het midden wat geraspte wortel, komkommer, kip, tuinkers en mango op. Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het op tot een springroll. Herhaal met de andere rijstvellen. Serveer de springrolls met de pindasaus en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Springrolls met kip en fijne groentjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!