Komkommer-ananassalade met sticky kipspiesjes
bereiding
-
1
Spoel de komkommer en snij hem in linten. Schil de ananas en snij hem in dunne plakjes. Pel de sjalot en snij ze in reepjes. Ontpit de chilipeper en hak hem fijn. Rasp de schil van de limoen tot je 1 koffielepel geraspte schil hebt en pers het sap eruit. Hak de koriander grof.
-
2
Meng de komkommer met de ananas, de sjalot, de chilipeper, de geraspte limoenschil, 2 eetlepels limoensap, 2 eetlepels olijfolie en een snuifje zout. Zet de salade in de koelkast tot gebruik.
-
3
Meng de sojasaus met de barbecuesaus, de tomatenpuree, de honing, de chilivlokken en 1 eetlepel olijfolie tot een marinade. Snij de kippendijfilets in reepjes en prik ze op spiesjes. Bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie. Kruid de kip met het kerriepoeder, giet er dan de sojamarinade over en laat ze mooi karamelliseren. Serveer ze met de komkommer-ananassalade.