Pizza Erbazone
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pizza Erbazone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze verrukkelijke pizza van Piet Huysentruyt met olijven en chorizo smaakt op-en-top zomers! Het recept voor het basisdeeg vind je hier.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het deeg in 4 porties en rol ze uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Stoof de sjalot en de knoflook met de spekblokjes aan in hete boter. Voeg dan de spinazie in delen toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Beleg de pizzabodems met de spinazie en het spek. Verdeel er de mozzarella, chorizo en olijven over. Strooi er de Provençaalse kruiden over.

  4. 4

    Bak de pizza 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het deeg in 4 porties en rol ze uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Stoof de sjalot en de knoflook met de spekblokjes aan in hete boter. Voeg dan de spinazie in delen toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Beleg de pizzabodems met de spinazie en het spek. Verdeel er de mozzarella, chorizo en olijven over. Strooi er de Provençaalse kruiden over.

  4. 4

    Bak de pizza 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.