Pizza bianca met artisjok en mortadella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pizza bianca met artisjok en mortadella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke pizza met Italiaanse salami

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de gist, olijfolie, zout en 300 milliliter lauw water. Kneed 10 minuten tot een soepel deeg. Laat afgedekt op een warme plaats rijzen gedurende 40 minuten.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 250°C. Maak een kruidensaus. Meng de gehakte kruiden, honing en geperste knoflook door de roomkaas. Breng verder op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Maak rondjes met het pizzadeeg, maak ze zeker groot genoeg. Smeer er de kruidenkaas royaal op. Leg er artisjok, mozzarella en blokjes mortadella op. Werk af met geraspte parmezaan.

  4. 4

    Bak gedurende 10 à 12 minuten tot het deeg mooi begint te kleuren. Strooi er nog de gehakte peterselie over en wat tijm over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de gist, olijfolie, zout en 300 milliliter lauw water. Kneed 10 minuten tot een soepel deeg. Laat afgedekt op een warme plaats rijzen gedurende 40 minuten.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 250°C. Maak een kruidensaus. Meng de gehakte kruiden, honing en geperste knoflook door de roomkaas. Breng verder op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Maak rondjes met het pizzadeeg, maak ze zeker groot genoeg. Smeer er de kruidenkaas royaal op. Leg er artisjok, mozzarella en blokjes mortadella op. Werk af met geraspte parmezaan.

  4. 4

    Bak gedurende 10 à 12 minuten tot het deeg mooi begint te kleuren. Strooi er nog de gehakte peterselie over en wat tijm over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.