Recept

Slaatje van zoete aardappel, mango en amandelschilfers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze slanke salade is ook geschikt voor vegetariërs. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid met komijn, koriander- poeder, peper en zout. Sprenkel er olijfolie over en gaar 15 à 20 minuten in de oven. Hussel regelmatig om.

  2. 2

    Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de spinazie en schud droog. Hak de koriander grof. Meng de spinazie met de koriander en doe in een grote saladekom. Verdeel er de gegrilde zoete aardappel en de blokjes mango over.

  3. 3

    Maak een vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie en het citroensap, voeg de peterselie toe en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de vinaigrette over de salade en hussel alles nog eens door elkaar. Werk af met vlokjes zachte geitenkaas en de geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Slaatje van zoete aardappel, mango en amandelschilfers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!