Kruidig kalfsgebraad met gegrilde zomerprei en zoete aardappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kruidig kalfsgebraad met gegrilde zomerprei en zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezonde, slanke maaltijd met kalfsvlees, zomerprei en zoete aardappelwedges.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zoete aardappelen in dikke partjes, spoel en laat goed uitlekken op een schone keukenhanddoek. Bestrooi met maiszetmeel en schud goed op.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zoete aardappelen in dikke partjes, spoel en laat goed uitlekken op een schone keukenhanddoek. Bestrooi met maiszetmeel en schud goed op.

  3. 3

    Snij het vlees in de lengte door en vouw open tot een grote lap. Hak de peterselie en oregano grof, pel en snipper de knoflook. Meng de gehakte kruiden en knoflook met de olijfolie en het citroensap. Verdeel de kruidenmengeling over het vlees, rol op en bind vast met keukentouw. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de zoete aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en zet ze 45 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit de boter in een pan en schroei het vlees kort rondom dicht. Leg in een ovenschaal en zet het de laatste 30 minuten mee in de oven, of tot het een kerntemperatuur bereikt heeft van 58°C.

  5. 5

    Maak de prei schoon, snij er de uiteinden af. Breng een ruime pan met water aan de kook. Leg er de prei plat in en laat afgedekt 5 minuten koken, of tot de prei zacht is. Giet af en spoel onder koud water. Bestrijk de preistaafjes met olijfolie en gril ze 2 minuten per kant.

  6. 6

    Schud de zoete aardappelwedges goed op en bestrooi met paprikapoeder en een snuifje zout. Snij het kalfsgebraad in plakjes en serveer met de jonge prei en de zoete aardappelwedges. Werk af met citroenrasp.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zoete aardappelen in dikke partjes, spoel en laat goed uitlekken op een schone keukenhanddoek. Bestrooi met maiszetmeel en schud goed op.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zoete aardappelen in dikke partjes, spoel en laat goed uitlekken op een schone keukenhanddoek. Bestrooi met maiszetmeel en schud goed op.

  3. 3

    Snij het vlees in de lengte door en vouw open tot een grote lap. Hak de peterselie en oregano grof, pel en snipper de knoflook. Meng de gehakte kruiden en knoflook met de olijfolie en het citroensap. Verdeel de kruidenmengeling over het vlees, rol op en bind vast met keukentouw. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de zoete aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en zet ze 45 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit de boter in een pan en schroei het vlees kort rondom dicht. Leg in een ovenschaal en zet het de laatste 30 minuten mee in de oven, of tot het een kerntemperatuur bereikt heeft van 58°C.

  5. 5

    Maak de prei schoon, snij er de uiteinden af. Breng een ruime pan met water aan de kook. Leg er de prei plat in en laat afgedekt 5 minuten koken, of tot de prei zacht is. Giet af en spoel onder koud water. Bestrijk de preistaafjes met olijfolie en gril ze 2 minuten per kant.

  6. 6

    Schud de zoete aardappelwedges goed op en bestrooi met paprikapoeder en een snuifje zout. Snij het kalfsgebraad in plakjes en serveer met de jonge prei en de zoete aardappelwedges. Werk af met citroenrasp.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.