Recept

Driekleurenpuree met kalkoenreepjes en wortelslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Variatie in je puree brengen? Dat doe je verrassend snel dankzij dit handige recept. Serveer in een mum van tijd drie soorten puree met een krokant wortelslaatjes en smakelijke kalkoenreepjes. Lekker snel!

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Doe hetzelfde met de zonnebloempitten voor het slaatje. Spoel en snij de ijsbergsla en de munt in fijne reepjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes.

  3. 3

    Spoel de wortelen en de appelen en rasp ze heel fijn. Meng de wortelen en appelen in een kom met het citroensap, de appelazijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout en bestrooi met de geroosterde zonnebloempitten.

  4. 4

    Snij de kalkoen in reepjes en kruid met kippenkruiden en peper. Verhit boter in een pan en roerbak de kalkoen krokant en goudbruin. Voeg de laatste minuut een flinke scheut honing toe en laat zachtjes karamelliseren.

  5. 5

    Giet de aardappelen af en pureer ze met een scheutje olijfolie, peper en zout. Verdeel de puree over 3 kommetjes. Laat 1 deel van de puree gewoon ‘wit’. Voeg voor de groene puree de fijngesnipperde ijsbergsla en de munt toe en schep om. Voeg voor de rode puree de zongedroogde tomaatjes toe en werk af met de geroosterde pijnboompitten.

  6. 6

    Serveer de gebakken kalkoenreepjes met de driekleurenpuree en het wortelslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Driekleurenpuree met kalkoenreepjes en wortelslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!