Recept

Gevulde aubergines met tahindressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gevulde aubergines zijn volledig vegetarisch. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de aubergines in de lengte. Strooi er royaal zout over en laat 10 minuten rusten. Dep het vocht en zout weg. Maak inkervingen in ruitvorm in de aubergines en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 35 minuten in de oven, tot ze helemaal zacht zijn.

  2. 2

    Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het kookvocht weg en maak de korrels los met een vork. Laat 10 minuten rusten.

  3. 3

    Lepel het vruchtvlees uit de aubergines tot op 0,5 cm van de rand. Snij het vruchtvlees grof.

  4. 4

    Verhit een pan met olijfolie en fruit er de ui 5 tot 7 minuten in aan. Voeg er de tomatenblokjes, knoflook, tamarindepasta, komijn en koriander aan toe. Voeg er dan de bulgur, pijnboompitten en rozijnen aan toe. Besprenkel met de rodewijnazijn en strooi er de chilivlokken over, roer en breng verder op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Vul de aubergines met de bulgur en zet nog 20 tot 25 minuten in de oven. Pel intussen het teentje knoflook en meng met de tahin, zure room, het citroensap, peper en zout. Haal de pitten uit de granaatappel. Serveer de gevulde aubergines met de tahindressing. Werk af met sesamzaadjes en granaatappelpitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde aubergines met tahindressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!