Belgische wafels
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Belgische wafels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Basisrecept uit 'Leila Bakt'

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren en zorg ervoor dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt.

  2. 2

    Smelt de boter, voeg de melk en het water toe en verwarm het mengsel tot lauw.

  3. 3

    Verkruimel de gist en los deze op in de vloeistof.

  4. 4

    Voeg de eierdooiers, het zout, de suiker, de vanillesuiker en de bloem toe en klop tot een glad beslag.

  5. 5

    Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom en schep ze voorzichtig door het beslag. Laat ongeveer 20 minuten rusten.

  6. 6

    Verwarm het wafelijzer voor, bestrijk het met gesmolten boter en bak de wafels 3-5 minuten.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren en zorg ervoor dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt.

  2. 2

    Smelt de boter, voeg de melk en het water toe en verwarm het mengsel tot lauw.

  3. 3

    Verkruimel de gist en los deze op in de vloeistof.

  4. 4

    Voeg de eierdooiers, het zout, de suiker, de vanillesuiker en de bloem toe en klop tot een glad beslag.

  5. 5

    Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom en schep ze voorzichtig door het beslag. Laat ongeveer 20 minuten rusten.

  6. 6

    Verwarm het wafelijzer voor, bestrijk het met gesmolten boter en bak de wafels 3-5 minuten.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.