Recept

Italiaans visstoofpotje (cioppino)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit Italiaans stoofpotje is lekker slank en klaar in 25 minuten. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de sjalotten en stoof, zonder te kleuren, aan in een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout, doe de tijm en het basilicum erbij, giet de witte wijn en de visbouillon erbij en laat zo’n 10 minuten inkoken.

  2. 2

    Spoel de mosselen en de vongole zorgvuldig en stoom ze enkele minuten apart in de pot, tot de schelpen openen. Schud regelmatig op. Haal de schelpen en de mosselen met een schuimspaan uit de pot wanneer ze net open zijn.

  3. 3

    Pocheer de scampi’s 2 minuten in het kookvocht, haal ze eveneens uit de pot. Snij de zeeduivel in hapklare stukken en pocheer enkele minuten in het kookvocht. Haal de vis eruit en hou even apart.

  4. 4

    Doe de tomatenblokjes bij de saus. Laat nog zo’n 10 minuten inkoken. Verwijder de kruiden en breng op smaak met citroensap en -rasp. Schep de schaaldieren en de stukken vis opnieuw bij de saus en laat nog even doorwarmen.

  5. 5

    Verdeel het stoofpotje over enkele diepe borden of kommetjes en kruid met de chilivlokken. Werk af met enkele extra takjes tijm en basilicumblaadjes. Lekker met krokant Italiaans platbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaans visstoofpotje (cioppino)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!