Recept

Pita met tofoe en een slaatje van rodekool en witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Licht gekaramelliseerde tofoe en een verfrissend slaatje, dat is het geheim van deze smakelijke pitabroodjes. Dit recept is volledig plantaardig, dus perfect om voor te schotelen aan vrienden of familieleden die veganistisch eten.

bereiding
  1. 1

    Verwijder de harde kern van het witloof en de rodekool. Snij de rodekool en het witloof in heel fijne reepjes. Schil de gember en rasp fijn.

  2. 2

    Meng de pindakaas met 2 eetlepels lauw water, de gember, de knoflook, het limoensap, de chilivlokken, 1 eetlepel sojasaus en 1 koffielepel agavesiroop. Meng de rodekool en het witloof met de pindasaus en zet in de koelkast tot gebruik.

  3. 3

    Meng de overige 2 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel agavesiroop, 1 eetlepel olijfolie en de sesamzaadjes. Snij de tofu in stukken. Overgiet de tofu met de marinade en laat 30 minuten marineren.

  4. 4

    Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de stukken tofu tot ze licht gekaramelliseerd zijn.

  5. 5

    Vul de pitabroodjes met de salade en gebakken tofublokjes. Werk af met fijngesneden lente-ui en eventueel wat koriander. Serveer optioneel met extra limoenpartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pita met tofoe en een slaatje van rodekool en witloof

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!