Spiraalquiche van zoete aardappel, rode biet en feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappel. Snij in de lengte in dunne plakken. Doe dit ook met de courgette en de rode biet. Als je grote courgettes, f zoete aardappels of rode bieten gebruikt, kun je de linten in de lengte halveren tot ze 2,5 à 3 cm breed zijn.
-
2
Leg het deeg in een ronde quichevorm, leg er bakpapier op en vul met bakknikkers. Bak de bodem 12 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder de bakknikkers en het bakpapier en laat even drogen aan de lucht.
-
3
Leg afwisselend plakjes zoete aardappel, courgette en rode biet in een cirkelvorm op het deeg. Wissel af en toe af met in plakjes gesneden feta.
-
4
Maak de vulling. Klop de eieren los met de room en kruid met peper , tijm en zout. Giet over de groenten en bak gedurende 25 minuten verder in de oven.