Winterse gratin met krokante uienringen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Winterse gratin met krokante uienringen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke gratin met rode bieten, pompoen, krieltjes, zoete aardappelen en kaas. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de krieltjes. Snij alle andere groenten (biet, pompoen, zoete aardappel) in hapklare stukken. Doe ze in een ingevette ovenschotel.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Fruit aan in de boter en laat afkoelen. Klop de room met het ei lobbig, roer er de parmezaan, de sjalot, de knoflook, de salie en de bieslook door en breng verder op smaak met peper en zout. Giet de saus over de groenten.

  3. 3

    Snij de rode ui in ringen. Maak de ringen los en bak ze kort in een scheutje olijfolie. Strooi er de bloem over. Verdeel de uienringen over de groenten. Strooi er de geraspte cheddar over en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de krieltjes. Snij alle andere groenten (biet, pompoen, zoete aardappel) in hapklare stukken. Doe ze in een ingevette ovenschotel.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Fruit aan in de boter en laat afkoelen. Klop de room met het ei lobbig, roer er de parmezaan, de sjalot, de knoflook, de salie en de bieslook door en breng verder op smaak met peper en zout. Giet de saus over de groenten.

  3. 3

    Snij de rode ui in ringen. Maak de ringen los en bak ze kort in een scheutje olijfolie. Strooi er de bloem over. Verdeel de uienringen over de groenten. Strooi er de geraspte cheddar over en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.