Gevulde balletjes in tomatensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde balletjes in tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Loïc: “Hou je balletjes altijd goed in het oog tijdens het bakken. Ze mogen krokant zijn, maar niet verbrand. Ze garen verder in het sausje.”

bereiding
  1. 1

    Gaar de rijst in een gesloten plastic kom met het bouillonblokje en 250 milliliter water. Begin met 6 minuten in de microgolfoven op 900 watt. Voeg extra tijd toe indien de rijst niet mooi gezwollen is.

  2. 2

    Maak balletjes van het gehakt. Duw ze een beetje plat, leg er 1 bolletjes mozzarella op en rol opnieuw mooi dicht. Bak de balletjes in hete olijfolie 2 minuten aan elke kant.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook en stoof ze in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenstukjes toe. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker.

  4. 4

    Gaar de balletjes nog 5 minuten in de saus. Serveer met de rijst en werk af met peterselie en de rest van de mozzarellaballetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Gaar de rijst in een gesloten plastic kom met het bouillonblokje en 250 milliliter water. Begin met 6 minuten in de microgolfoven op 900 watt. Voeg extra tijd toe indien de rijst niet mooi gezwollen is.

  2. 2

    Maak balletjes van het gehakt. Duw ze een beetje plat, leg er 1 bolletjes mozzarella op en rol opnieuw mooi dicht. Bak de balletjes in hete olijfolie 2 minuten aan elke kant.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook en stoof ze in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenstukjes toe. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker.

  4. 4

    Gaar de balletjes nog 5 minuten in de saus. Serveer met de rijst en werk af met peterselie en de rest van de mozzarellaballetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.