Recept

Supersnelle Zweedse balletjes met peterseliepuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Bij échte Zweedse balletjes hoort natuurlijk ook vossenbessenjam. Koop die kant-en-klaar en serveer hem bij de balletjes.” 

bereiding
  1. 1

    Maak de salade. Spoel de komkommer, halveer ‘m en snij in ‘m reepjes. Spoel de tomaten en snij ze in partjes. Pel de rode ui en snij ‘m in reepjes. Meng de azijn, de olijfolie en de suiker tot een dressing en kruid met peper en zout. Meng de dressing onder de groenten en zet koel weg.

  2. 2

    Maak de puree. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer ze, voeg het ei, een flinke klont boter, nootmuskaat, peper en zout toe en meng. Meng ook de krulpeterselie onder de puree.

  3. 3

    Verhit boter in de pan. Maak een inkerving in de worsten en duw het gehakt eruit. Bak het worstjesvlees rondom goudbruin en krokant. Neem het uit de pan en blus de aanbaksels met een klein scheutje whisky of cognac. Laat de alcohol verdampen en voeg de room toe. Leg het worstjesvlees opnieuw in de roomsaus en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Serveer de ‘balletjes’ met de peterseliepuree en de tomaten- komkommersalade. Werk af met nog wat gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Supersnelle Zweedse balletjes met peterseliepuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!