Kulfi met pistache, kaneel en saffraan
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kulfi met pistache, kaneel en saffraan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kulfi is ambachtelijk Indisch ijs dat vroeger enkel voor de rijken werd gemaakt. Opgelet: het ijs moet 5 uur in de koelkast en vier uur in de diepvriezer. 

bereiding
  1. 1

    Zet het pannetje op het vuur met de helft van de room, de kaneel, de steranijs en de saffraan. Breng aan de kook, haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet minstens 5 uur in de koelkast.

  2. 2

    Haal het stokje en de steranijs uit de saffraanroom. Klop de saffraanroom met de rest van de room met een elektrische mixer tot slagroom. Voeg de gecondenseerde melk, het kardemompoeder en 3 eetlepels gehakte pistachenoten toe. Meng opnieuw.

  3. 3

    Giet alles in vormpjes en steek er stokjes in. Zet minstens 4 uur in de diepvriezer.

  4. 4

    Hak de rest van de pistachenoten grof. Haal de kulfi vlak voor het serveren uit de diepvries en dip ze in de pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zet het pannetje op het vuur met de helft van de room, de kaneel, de steranijs en de saffraan. Breng aan de kook, haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet minstens 5 uur in de koelkast.

  2. 2

    Haal het stokje en de steranijs uit de saffraanroom. Klop de saffraanroom met de rest van de room met een elektrische mixer tot slagroom. Voeg de gecondenseerde melk, het kardemompoeder en 3 eetlepels gehakte pistachenoten toe. Meng opnieuw.

  3. 3

    Giet alles in vormpjes en steek er stokjes in. Zet minstens 4 uur in de diepvriezer.

  4. 4

    Hak de rest van de pistachenoten grof. Haal de kulfi vlak voor het serveren uit de diepvries en dip ze in de pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.