Recept

Paella met bloemkoolrijst, gegrilde kip en zeevruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen paella zonder saffraan! Saffraan geeft deze Spaanse klassieker zijn bijzondere kleur en smaak. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Verdeel de bloemkool in roosjes en maal ze fijn in de blender.

  2. 2

    Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 eetlepels kippenbouillon toe en laat even weken. Snij de kip in reepjes. Verhit 5 eetlepels olijfolie in een paellapan en bak er de ui, knoflook, chilipeper en kippenreepjes in. Haal de kippenreepjes uit de pan.

  3. 3

    Blus de ui, knoflook en chilipeper met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Roer er de saffraan door en voeg de rest van de kippenbouillon toe. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat 10 minuten op een zacht vuur garen. Roer er de fijngehakte bloemkool door.

  4. 4

    Spoel de schelpen 3 keer onder stromend water tot er geen zand meer achterblijft. Leg de schelpjes, de inktvisringen en de garnalen op de paella en laat nog 10 tot 15 minuten garen zonder folie. Leg de kip terug op de paella en serveer met de peterselie en partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paella met bloemkoolrijst, gegrilde kip en zeevruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!