Milde groene kokoscurry met wijting en rijst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Milde groene kokoscurry met wijting en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Soms serveer ik mijn curry met 'opgeleukte' rijst en meng ik er extra nootjes en kruiden onder."

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schraap de wortelen en snij ze in blokjes. Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Maak de paksoi schoon en halveer in de lengte.

  2. 2

    Verhit arachideolie in een stoofpot. Stoof er de ui en de knoflook in aan. Rasp er de gember bij en roer goed om. Halveer het citroengras en voeg toe. Doe de wortelen, de paksoi en de broccoli mee in de stoofpot en lepel er de currypasta onder. Roer goed los tot de geuren vrijkomen.

  3. 3

    Voeg de kokosmelk toe en leng aan met water tot de groenten net onder staan. Verkruimel er het bouillonblokje bij. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat de curry 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Leg er dan de visfilets op en laat nog eens 5 minuten sudderen.

  4. 4

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de lente-ui en de koriander. Hak de pindanoten fijn.

  5. 5

    Breng de curry op smaak met limoensap. Verdeel over kommetjes en werk af met de lente-ui, koriander en noten. Serveer met de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schraap de wortelen en snij ze in blokjes. Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Maak de paksoi schoon en halveer in de lengte.

  2. 2

    Verhit arachideolie in een stoofpot. Stoof er de ui en de knoflook in aan. Rasp er de gember bij en roer goed om. Halveer het citroengras en voeg toe. Doe de wortelen, de paksoi en de broccoli mee in de stoofpot en lepel er de currypasta onder. Roer goed los tot de geuren vrijkomen.

  3. 3

    Voeg de kokosmelk toe en leng aan met water tot de groenten net onder staan. Verkruimel er het bouillonblokje bij. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat de curry 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Leg er dan de visfilets op en laat nog eens 5 minuten sudderen.

  4. 4

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de lente-ui en de koriander. Hak de pindanoten fijn.

  5. 5

    Breng de curry op smaak met limoensap. Verdeel over kommetjes en werk af met de lente-ui, koriander en noten. Serveer met de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.