Kokoscurry met kip, peultjes en tuinbonen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kokoscurry met kip, peultjes en tuinbonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het vlees van kippendijen is niet zo duur en is iets vetter. Ideaal om te verwerken in stoofpotjes en curry's zoals deze, dus!

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de peultjes beetgaar in kokend water met een snuifje zout.

  2. 2

    Fruit de ui aan in olie en doe er de currypasta en het citroengras bij. Roerbak even en blus met de bouillon. Kruid de kip met peper en zout, doe ze erbij en laat 2 minuten meekoken.

  3. 3

    Doe er de tuinbonen en de peultjes bij. Los het maïszetmeel op in 2 el water. Blus de curry met de kokosmelk en roer er het opgeloste maïszetmeel door. Laat nog even sudderen, strooi er de chilipepertjes en de bieslook of peterselie over en serveer met de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de peultjes beetgaar in kokend water met een snuifje zout.

  2. 2

    Fruit de ui aan in olie en doe er de currypasta en het citroengras bij. Roerbak even en blus met de bouillon. Kruid de kip met peper en zout, doe ze erbij en laat 2 minuten meekoken.

  3. 3

    Doe er de tuinbonen en de peultjes bij. Los het maïszetmeel op in 2 el water. Blus de curry met de kokosmelk en roer er het opgeloste maïszetmeel door. Laat nog even sudderen, strooi er de chilipepertjes en de bieslook of peterselie over en serveer met de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.