Recept

Pita met homemade kipshoarma, sla en knoflooksaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke comfort food, helemaal zelfgemaakt (behalve de pitabroodjes dan, maar als je ook die zelf wilt bakken, dan vind je hier een recept). 

bereiding
  1. 1

    Plet de kippenboutfilets (of kipfilets) met een deegrol tot ze 5 mm dik zijn. Snij ze in kleinere stukken van 10 à 15 cm. Meng 4 eetlepels olijfolie met de ketchup en de sojasaus en breng de marinade op smaak met de ras el hanout en het kerriepoeder. Wrijf er de stukken kipfilet mee in. Laat de kip 1 uur (tot maximaal 12 uur) marineren in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui. Halveer de ui en trek alle vellen los van elkaar. Prik de plakken kip afwisselend met plakjes ui op een grote satéstok (of meerdere grote satéstokken voor meer stevigheid). Leg de satés in een ovenschaal en bak ze 35 à 40 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel en droog de ijsbergsla. Snij de sla in reepjes. Spoel de tomaat en snij ze in plakjes. Pel en pers de knoflook. Meng de mayonaise met de knoflook, de yoghurt en 1 eetlepel citroensap. Kruid de dressing met peper en zout.

  4. 4

    Rooster de pitabroodjes kort in de pan, de broodrooster of de oven. Snij de kip van de satéstokken in repen. Vul de broodjes met wat dressing, de sla, de tomaat, de kip en de ui en eindig met extra saus. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pita met homemade kipshoarma, sla en knoflooksaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!